Print Friendly, PDF & Email

Toepassingsgebied

Het wervelventiel is uiterst geschikt als debietbegrenzer voor bufferbekkens, overstortbekkens, gecombineerde en regenwater rioolstelsels, industriële lozing en open watergangen. Tevens dient het wervelventiel als een goede begrenzer voor afscheiders en industriële waterzuiveringen.

cy cycloon

WERVELVENTIEL SERIE CY

Productomschrijving

ESEP RVS 316 wervelventiel, serie CY, is een debietbegrenzer ontwikkeld om het debiet in overstortbekkens, bufferbekkens, vuilwater en regenwater rioolstelsels te begrenzen tot een vooraf berekende en vastgestelde maximale afvoercapaciteit. Het wervelventiel bestaat uit een duurzame RVS 316 behuizing zonder bewegende delen. Bij lage debieten zal het wervelventiel het (afval)water ongehinderd door laten stromen. Wanneer de waterstroom toeneemt zal dit uiteindelijk leiden tot de vorming van een werveling met een met lucht gevulde kern. Deze werveling zorgt voor de remmende werking, zonder daarbij fysiek de doorstroomopening te verkleinen, waardoor een vooraf vastgestelde maximale lozing wordt vastgesteld. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen afhankelijk van de situatie.

Kwaliteit

ESEP wervelventiel is vrij van slijtage en werkt zonder bewegende onderdelen. Door het materiaal (RVS AISI 316) is het wervelventiel corrosie vrij en vereist het minimaal onderhoud. De gevraagde capaciteit is exact te bepalen. Het wervelventiel is tevens leverbaar met verstelbare U-vormige instroomopeningen conform Aquafin richtlijnen SB250, III-12.6.

Downloads

Folder
Productbladen
Gebruikers en Installatiehandleiding

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken