Print Friendly, PDF & Email

Toepassingsgebied

De debietbegrenzer zorgt tijdens zware regenval voor het behoud van een constant, vooraf ingesteld debiet, onafhankelijk van de opvoerhoogte.

Tijdens gewone regenval kan het water ongehinderd door het systeem

Alpheus AT
Alpheus AS

ALPHEUS type AT/AS

Productomschrijving

ESEP debietbegrenzer “ALPHEUS“, voor het begrenzen van de watertoevoor. De debietbegrenzer zorgt voor een nauwkeurig debiet, onafhankelijk van de opvoerhoogte. Verkrijgbaar in twee types:

 

Type AT: Tijdens zware regenval zorgen de vlottergestuurde kleppen op de in- en uitlaat voor een constante opvoerhoogte, waardoor een constant debiet tot stand komt. Tijdens normaal weer zijn de in- en uitlaat compleet open en kan water ongehinderd stromen. Het systeem zorgt er automatisch voor dat verstoppingen weggespoeld worden. Standaard verkrijgbaar in afmetingen DN100 tot en met DN 500.

 

Type AS: Tijdens zware regenval zorgt een vlotter, die verbonden is aan een klep op de inlaat, ervoor dat een vooraf ingesteld debiet tot stand komt. Deze vlotter bevindt zich in de behuizing, die werkt als een duikersklok. Als het waterniveau stijgt wordt de lucht in de behuizing gecomprimeerd, waardoor de stijging in het waterniveau begrenst wordt. Dit zorgt ervoor dat de vlotter niet gehele opvoerhoogte hoeft te overbruggen, waardoor de afmetingen van de debietbegrenzer kleiner worden. Tijdens gewone regenval kan het water ongehinderd door het systeem stromen. In geval van verstopping kan de openingsplaat geheel geopend worden. Standaard verkrijgbaar in afmetingen DN 100 tot en met DN 1000.

 

Type AA: Werkt volgens het zelfde principe als type AS, maar met een toegevoegde mechanische sensor die in geval van verstopping de openingsplaat automatisch opent en hierdoor de verstopping automatisch oplost.

Kwaliteit

Verbruikt geen energie. Geschikt voor droge en semi-droge opstelling. Mechanisme ingebouwd tegen ontstopping. Geen debiet verlies. Hoge kwaliteit robuuste constructie in RVS AISI 304 of 316Ti

Downloads

Productbladen

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken