Print Friendly, PDF & Email

Toepassingsgebied

De debietbegrenzer zorgt tijdens zware regenval voor het behoud van een constant, vooraf ingesteld debiet, onafhankelijk van de opvoerhoogte.

Tijdens gewone regenval kan het water ongehinderd door het systeem stromen.

EGAR

EGAR

Productomschrijving

ESEP elektrische debietbegrenzer types “EGAR” en “EGAR-LC“, voor het begrenzen van de watertoevoer. De debietbegrenzer zorgt voor een nauwkeurig debiet, onafhankelijk van de opvoerhoogte. Het water niveau aan de invoer zijde wordt gemeten met een ultrasone sensor. Het signaal van deze sensor wordt doorgevoerd naar een controle paneel. Deze bestuurt een spindelafsluiter en zorgt er hiermee voor dat een vooraf ingesteld debiet in stand gehouden wordt. De debietbegrenzer activeert pas zodra een vooraf ingesteld niveau bereikt is, zodat tijdens droog weer de spindelafsluiter volledig open staat.

Verder voorkomt het systeem verstoppingen. Type EGAR bevat een tweede ultrasone sensor op de uitvoer zijde, die gebruikt wordt om verstopping te detecteren. Als het water niveau aan de uitgang te laag is, wordt de spindelafsluiter volledig open gezet om het systeem door te spoelen totdat een normale doorstroom weer tot gang komt. Type EGAR-LC opent kort op vooraf ingestelde tijds intervallen. Standaard verkrijgbaar in afmetingen DN 100 tot en met DN 500.

Kwaliteit

Betrouwbaar en efficient systeem. Afhankelijk van de versie geschikt voor natte, semi-droge en droge opstellingen. Verstoppingen worden automatisch opgelost. Geen debiet verlies. Gemakkelijk in gebruik.

Downloads

Productbladen

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken