Print Friendly, PDF & Email

Toepassingsgebied

Regenwater hergebruik systemen worden gebruikt om (regen)water terug te kunnen winnen ten behoeve van gebruik voor bijvoorbeeld spoel- en reinigingswerkzaamheden of gebruik in het grijswater circuit. Het systeem zorgt daarnaast voor toevoer van water in huishoudelijke toepassingen en kan, bij extreme droogte, schakelen tussen regenwater en stadswater, zodat watertoevoer gewaarborgd blijft.

Stads–en-regenwatersysteem

PRINCIPEOPSTELLING

Productomschrijving

ESEP regenwater hergebruiksystemen worden gebruikt om regenwater op te vangen en in gebruik te nemen. Hiervoor wordt een ESEP gewapend betonnen geprefabriceerde “regenwaterterugwinbuffer”, serie RTW 9000, gebruikt. Betondek met mangat afdekking door betondeksel, standaard niet geschikt voor verkeersbelasting en beperkte gronddruk max. 0,5 meter. Optioneel, indien sprake van verkeersbelasting, verzwaard betondek met mangat afgedekt door gietijzeren deksel.

ESEP “HDPE Werfvelfijnfilter” voor plaatsing in de gronds, serie WFF, worden toegepast om redelijk grove deeltjes, zoals blad en takjes, uit een (regen)waterstroom te halen. Het filterelement is vervaardigd uit RVS met mazenwijdte 0,18 mm. In- en uitlaten zijn 360° draaibaar. Bij type “WFF 150” zijn de schoon- en vuilwater afvoer ook 360° draaibaar. Niet geschikt voor verkeersbelasting. Inclusief ophoging van 500 mm.

ESEP stads- en regenwatersysteem, type Aquaprof 30/50 en 40/50 zorgt voor toevoer van water in huishoudelijke toepassingen, ook tijdens periode van extreme droogte. Bij gebrek aan regenwater zal
er een automatische omschakeling gebeuren naar stadswater zodat de watertoevoer gegarandeerd blijft. Omschakeling van regenwater naar stadswater wordt verwezenlijkt door een vlotter die via een schakelkast een magneetventiel aanstuurt. De vlotter met 20 meter kabel is te plaatsen in de regenput.

Kwaliteit

Aquaprof: Een bedrijfsdruk van 6 bar wordt bereikt door een geruisarme centrifugaalpomp serie Euroinox en een voor gemonteerde Presscontrol unit.  De inhoud van de watervangbak is 35 liter met geïntegreerde geruisarme ½” vlotterkraan.  De Aquaprof heeft een compacte vorm, is gemakkelijk te installeren, volledig automatisch en werkt geruisloos. Verder heeft de Aquaprof weinig onderhoud nodig en een laag energieverbruik.

WFF: bestaat uit RVS filterelement met behuizing vervaardigt uit duurzaam HDPE. In- en uitlaten zijn 360° draaibaar .

RTW 9000: Betondek is niet geschikt voor verkeersbelasting en is bruikbaar bij beperkte gronddruk, maximaal 0,5 meter.  Voldoet aan het bouwstoffenbesluit NL BSB-BRL 5070. Optioneel, indien sprake van verkeersbelasting, verzwaard betondek met mangat afdekking:  gietijzeren deksel volgens NEN-EN 124 klasse B 125 kN  of gietijzer-beton combinatie klasse D 400 kN wieldruk.

Downloads

Productbladen

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken