Print Friendly, PDF & Email

Het Bedrijf

Met meer dan 30 jaar ervaring in huis levert ESEP doordachte oplossingen voor de zuivering van afvalwater en de beheersing van waterstromen. Sinds decennia zijn wij leidend op het gebied van afscheidertechniek met onze CE gecertificeerde olie, vet en slibafscheiders voorzien van inwendige HDPE lining. Daarnaast leveren en ontwikkelen wij een scala aan aanvullende technieken om water zodanig te zuiveren dat het volgens geldende normen mag worden geloosd op de gemeentelijke riolering, oppervlaktewater of kan worden hergebruikt.

 

ESEP stelt zich ten doel een flexibele en betrouwbare partner te zijn voor haar klanten waarbij onze diensten verder gaan dan enkel de levering van een product. Wij onderscheiden ons door probleemoplossend vermogen en flexibiliteit. Door onze jarenlange ervaring, eigen ontwerp en productie zijn wij als geen ander in staat om tot maatwerkoplossingen te komen.

Persoonlijk advies

Een belangrijk aspect bij de keuze van de juiste waterzuivering is het vaststellen van de juiste uitgangssituatie. Afhankelijk van de specifieke situatie is het van belang een goede balans te vinden tussen het gewenste resultaat en de bijbehorende investering. Ons deskundige en ervaren team is altijd bereid tijd te investeren in een passende oplossing voor uw afvalwaterprobleem. We zien uw “probleem” als onze uitdaging. Indien gewenst gaan we ter plaatse met u de situatie bekijken en inventariseren.

Waterzuivering

Zo bestaat ons aanbod onder meer uit een diverse serie zeeftechnieken om grove en vaste delen eenvoudig uit grote stromen afvalwater te filteren. Daar waar een nog fijnere zuiveringsgraad is vereist kunnen onze beproefde cycloon zandfilter techniek of diverse fijn filter technieken worden toegepast met filterfijnheden tot 10 micron.

Waterbeheersing

Waar afvalwater gezuiverd moet worden is de beheersing en management van waterstromen van groot belang. ESEP levert hiervoor complete pompsystemen in betonnen of HDPE behuizing inclusief gemonteerde pomptechniek. Een speciale plaats neemt het ESEP wervelventiel in; een unieke innovatie waarbij zonder gebruik van elektriciteit en bewegende delen water wordt begrensd enkel door toepassing van een natuurkundig principe.

In vele verschillende industrietakken heeft ESEP inmiddels haar sporen verdiend. Enkele typische toepassingsgebieden:

Duurzame productie en oplossingen

Kenmerkend voor de producten en oplossingen van ESEP is dat met relatief eenvoudige middelen een maximaal resultaat wordt behaald. De kracht zit hem vaak in de eenvoud van de oplossing. Zo is het niet noodzakelijk chemicaliën toe te passen in onze oplossingen voor een goede werking; niet alleen ontlastend voor het milieu maar dit resulteert ook in een duurzame oplossing met langdurig rendement. Ons beproefde cycloon wervelventiel doet zijn werk zonder bewegende delen en gebruikt geen elektriciteit; een volledig op natuurkundig principe gebaseerde duurzame oplossing.

Certificeringen

Wij ontwikkelen en produceren producten met grote zorg. Dit leidt tot een zeer hoogwaardige kwaliteit. Onze afscheiders bijvoorbeeld voldoen aan de Europese normen NEN-EN 858 en NEN-EN 1825 en zijn, daar waar van toepassing, CE gecertificeerd. Onze producten zijn onafhankelijk getoetst door KIWA en/of het LGA instituut in Duitsland.

Daarnaast worden de producten in onze betonfabriek geproduceerd volgens het bouwstoffenbesluit en is ESEP erkend in het kader van het Besluit Bodemkwaliteit bij Bodem+.

Digitale informatievoorziening

ESEP Milieutechniek beschikt over uitvoerige documentatie in de vorm van technische productbladen en digitale bestanden beschikbaar via onze website.

 

Daarnaast beschikken we over een gekwalificeerde tekenafdeling die onze oplossingen grafisch kunnen ondersteunen. Dit kan grote voordelen opleveren in het verdere verloop van een traject. Ook bestanden in Autocad kunnen door ons worden aangeleverd zodat onze producten eenvoudig ingevoegd kunnen worden in uw digitale ontwerp.

 

Ook is ESEP te vinden bij de Nederlandse Bouw Documentatie (NBD) en STABU bestek systematiek.

 

Wenst u nadere speciale productinformatie, neem dan contact met ons op.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken