Vriesbestendige oplossingen

Veilige chemicaliën overslag in Vlissingen door ESEP Olieafscheider

Voor een bekende chemicaliën overslag locatie in Vlissingen heeft ESEP Milieutechniek BV een bovengronds opgestelde dubbelwandige HDPE olieafscheider geleverd en in bedrijf gesteld. Het systeem zorgt ervoor dat kleine chemie lekkages bij overslag worden gezuiverd en de afvoer bij een calamiteit volledig wordt afgesloten middels een automatisch gestuurde afsluiter. Voor behandeling in de afscheider wordt de PH van het afvalwater geanalyseerd en op basis van deze gegevens wordt de toe en afvoer gecontroleerd. Lozing geschiedt uiteindelijk op oppervlaktewater.

 

Vorstvrij en bovengronds

De gehele installatie is bovengronds zwevend aan de zee pier in een stalen constructie bevestigd en diende daardoor vorstvrij te worden ontworpen en geschikt te zijn tegen zee invloeden. Door de keuze voor het materiaal HDPE, geschikt tegen corrosie en vele chemische stoffen, is deze oplossing zeer geschikt. Om de installatie ook in de strenge winter vorstvrij te houden is het geheel dubbelwandig uitgevoerd middels polystyreen isolatie en voorzien van een tweetal warmte elementen. Een alarmeringssysteem geeft ten slotte aan wanneer de maximale opslag van chemicaliën en oliën is bereikt waardoor onderhoud tijdig kan worden ingepland.

foto 3
foto 2
foto 4
foto 5

ESEP Milieutechniek BV ontwerpt en produceert maatwerk oplossingen op het gebied van industrieel afvalwater. Door tientallen jaren ervaring en de beschikking over een eigen productie zijn wij goed in staat om voor specifiek afvalwater tot maatwerk oplossingen te komen

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken