Nieuwe serie ESEP Bypass systemen

Bij de afwatering van grotere oppervlaktes zoals parkeerterreinen, opstelplaatsen voor vrachtwagens en distributiecentra mag volgens de EN-858 norm gebruik worden gemaakt van zogenaamde bypass of omloop afscheider systemen.

 

Wat houdt dit precies in?

In tegenstelling tot traditionele afscheider systemen wordt slechts een beperkt gedeelte van het afstromend regenwater behandeld, de zogenaamde “first-flush”. Bij normale regenval stroomt al het hemelwater via de afschei­der-combinatie. Bij  pieken in regenval stroomt het  over­tollige water via de bypass, welke is voorzien van een olie­ doorstroom­beveiliging. Vervuilingen op een terrein stromen doorgaans mee met de eerste waterstroom en worden altijd door de afscheider-combinatie behandeld.

 

Er zijn twee bypass-systemen te onderscheiden:

Separaat bypass-systeem
Het ESEP separaat bypass-systeem bestaat uit een al dan niet geïntegreerde slibvangput, een bypassput met externe bypass welke is voorzien van een oliedoorstroombeveiliging, olieafscheider eventueel voorzien van een coalescentie filter pakket en een controle/monsternameput. Het separate bypass-systeem wordt volledig op maat ontworpen en  biedt veel flexibiliteit in capaciteiten en kan daardoor op elke afwaterende oppervlakte worden afgestemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Integraal bypass-systeem serie BPA-KMCI 7000 bypass
Het ESEP integrale bypass-systeem bestaat uit een hoogwaardige betonnen geprefabriceerde geïntegreerde olieafscheider met ingebouwde bypass met capaciteiten van 3 tot 400 l/s. Het grote voordeel van dit systeem is dat alle componenten in 1 afscheider aanwezig zijn wat plaatsing een stuk eenvoudiger maakt.

 

Dit kan een besparing opleveren in materiaal, tijd en mankracht. Neem contact met ESEP om voor uw project de meest optimale oplossing te onderzoeken.

 

 

 

Meer info is te vinden op onze website https://www.esep.nl/bypass-systemen/

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken