ESEP MILIEUTECHNIEK realiseert waterzuivering voor Japanse Kunststofverwerkende Chemiereus

ESEP MILIEUTECHNIEK heeft in samenwerking met partners  de waterzuiveringen gerealiseerd voor een grote chemische fabriek op het DSM/Chemelot terrein te Geleen. Op zuiveringsgebied bevatte de levering meerdere olieafscheiders voor verwijdering van minerale vloeistoffen en filterputten voor verwijdering van kunststofdelen waaronder microplastics.

De grootste olieafscheider is een speciale maatwerkuitvoering volledig vervaardigt uit hdpe met een nominiale capaciteit van 100 ltr/sec. Gezien de grote af te wateren oppervlakte van zo’n 20.000 m2 is dit systeem uitgelegd in een zogenaamd bypass systeem waarbij de eerste flush (met vervuiling) regulier door de afscheider loopt en de rest via een bypassleiding voorzien van oliedoorstroombeveiliging.

Zie meer over bypass-systemen: https://www.esep.nl/bypass-systemen/

Daarnaast zijn er voor dit project een groot aantal speciale filterputten ontwikkeld om de kunststof palletkorrels  en microplastics af te vangen.

Op een aantal strategische punten in het afvoersysteem zijn gemotoriseerde afsluiters inclusief  PLC sturing voorzien die in geval van een calamiteit het afvoernetwerk kunnen afsluiten waardoor milieuverontreiniging kan worden voorkomen.

Het geheel  is begin 2020 opgeleverd onder toeziend oog van de Japanse opdrachtgever.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken