ESEP Milieutechniek levert tanks voor de opslag van natzout aan gemeente Eindhoven

PekeltankTegenwoordig wordt veelal gebruikgemaakt van natzout tegen gladheidbestrijding. De strooimachine is in dat geval voorzien van vloeistoftanks, waarin vooraf gemengd pekel is opgeslagen. Het droge zout wordt, voordat het wordt uitgebracht, met pekel vermengd, waarbij de zoutkorrels samenklonteren. het voordeel hiervan is dat het mengsel homogener is dan droog zout, waardoor het veel nauwkeuriger verstrooid kan worden. Bovendien ontstaat hierbij veel minder stof achter de strooier. Het is daardoor voor de strooier mogelijk om sneller te rijden, tot wel 70 km/h (tegen maximaal 40 km/h bij droog zout strooien). Natzout hecht ook beter aan het wegoppervlak door kristallisatie en omdat natzout minder snel verwaait is het ook geschikt om preventief te strooien.

 

De gemeente Eindhoven heeft de capaciteit van haar natzoutopslag aan de Lodewijkstraat voor 50% uitgebreid. Het volledige project inclusief installatie is door ESEP uitgevoerd. Dit betrof een prefab betonnen bovengrondse opslagtank van effectief 30 m3 voorzien van een inwendige HDPE lining voor optimale langdurige vloeistofdichtheid. ESEP heeft de complete sturing voorzien waaronder automatische niveausignalering, overvul alarmering en speciaal behandelde dompelpomp bestand tegen natzout. Verder is het bestaande PVC leidingwerk vervangen door duurzaam HDPE.

 

PICT0153

Om de overlast voor buurman van Gansewinkel tot een minimum te beperken is een 350 tons mobiele kraan ingezet om de 40 ton zware betonput over de gemeente loods tussen de twee gebouwen te kunnen plaatsen. Een precisiekarwei!

 

Voor meer informatie over ons natzout opslag systeem klik hier

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken