ESEP Milieutechniek BV verenigd zich onder de naam VLM

ESEP Milieutechniek BV heeft zich, samen met een aantal collega leveranciers en fabrikanten van door KIWA- KOMO gecertificeerde systemen voor afvalwaterbehandeling en rioleringen, verenigd onder de paraplu van de VLM, de Vereniging van Leveranciers van Milieu- apparatuur en –technieken, met de bedoeling een specifiek platform voor deze bedrijven en dit marktsegment te creëren.
ESEP Milieutechniek BV is een leverancier/ fabrikant van KOMO- gecertificeerde olie- benzine- en vetafscheiders voor afvalwaterbehandeling (o.a. gravitaire afscheiding en IBA’s) en riolering (kolken, goten e.d.). Deze KOMO gecertificeerde afscheidingssystemen onderscheiden zich doordat deze geheel volgens de door de overheid vastgestelde eisen geproduceerd worden.
Deze wettelijke eisen zijn vastgelegd voor slibvangputten, olie- benzine- en vetafscheiders door de minister van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) zoals afgekondigd in de Staatscourant nr. 72 d.d. 15 april 1999.

 

Tevens zijn genoemde producten verplicht gecertificeerd volgens het bouwstoffenbesluit NL BSB-BRL 5070 in werking getreden sinds 1 juli 2000.
De gebruikers van deze hoogwaardige systemen krijgen hierdoor de grootst mogelijke zekerheid niet in aanraking te komen met milieuschade, verontreinigen van bodem en of oppervlaktewater.

 

Binnen de markt van afvalwaterbehandeling en riolering is sprake van een zekere wildgroei van niet gecertificeerde systemen, met als nadelig gevolg dat de klant (eindgebruiker) zijn investering op dit gebied uiteindelijk als teleurstellend ervaart en niet aan de wettelijke voorschriften voldoet.

 

Doelstelling van ESEP Milieutechniek BV is dan ook promotie van KOMO gecertificeerde systemen zoals de Wet Milieubeheer voorschrijft en het informeren van overheden, architecten, adviseurs, installateurs, aannemers en markt over deze relevante (technologische en wettelijke) ontwikkelingen.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken