ESEP uitverkozen in Fieldlab Smartbase Water met het ministerie van defensie

Onlangs is ESEP geselecteerd om, in het kader van het Fieldlab Smartbase Water, een mobiele was- en tankplaats verder te ontwikkelen voor defensie. Het Fieldlab Smartbase Water is een initiatief van het Nederlandse ministerie van defensie om innovatieve manieren om water te hergebruiken en tot 80% te besparen op internationale missies.

 

De vloeistofdichte vloerplaten zijn lichtgewicht, modulair en mobiel. Daarnaast zijn ze gemaakt van duurzame en sterke materialen die een lange levensduur garanderen. Dit alles zorgt voor een compleet systeem dat ideaal is voor elke korte termijn of mobiele basis waar voertuigen gewast of bijgetankt worden. Het vloeistofdichte systeem voorkomt verontreiniging en het waswater kan gerecycled worden om opnieuw mee te wassen of voor andere doeleinden.

 

Het waswater opvang systeem is gemaakt van duurzaam HDPE, heeft geen bewegende onderdelen en verbruikt geen elektriciteit. De vloerplaten zijn gemaakt van een duurzaam en sterk composiet materiaal. Dit materiaal is 10 keer zo sterk en 10 keer zo licht als beton. Hierdoor kan het systeem belastingen aan tot en met klasse E, 600 kN. Verder hebben de vloerplaten een levensduur van 30-70 jaar en een lage CO2 voetafdruk in vergelijking met bijv. staal of beton.

 

Deze producten werden getoond op de Future Force Conference, een internationale conferentie georganiseerd door het Nederlandse ministerie van defensie. Deze werd gehouden in Den Haag, en het thema was: ‘From partnerships to ecosystems: combining our efforts for a more secure world’.

 

Meer informatie over onze nieuwe lijn producten vind u hier of in de folder.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken