ESEP CSO screen PAS ter voorkoming van milieu vervuiling uit gemengde rioleringssystemen

De uitdaging:

Door het ontwerp van een gecombineerde rioolstelsel is het mogelijk om zowel regenwater als rioolwater tegelijkertijd af te voeren in een gemeenschappelijke afvoerbuis. Tijdens periodes waarin hevige regenval plaatsvindt, kan de capaciteit van het systeem worden overschreden en is er een overstort nodig om overbelasting van het systeem te voorkomen. Deze overstort staat bekend als gecombineerde riool overstort (combined sewer overflow (CSO). Deze overstortgebeurtenis kan onbehandeld afvalwater uit de CSO-uitlaat laten stromen en hierdoor kan de omgeving verontreinigd raken met materiaalvervuiling die mogelijk visuele en/of geurproblemen veroorzaakt.

 

De afbeelding toont de opbouw van materiaal aan de inlaatzijde van een statisch scherm
gedurende een regenwater overloop.

 

 

 

De oplossing:

ESEP zorgt voor een hoogwaardige screening bij externe overstorten. Het CSO-screen is eenvoudig en robuust. Het is ontworpen om te voorkomen dat drijvend, zwevend, niet biologisch afbreekbaar en vast materiaal wordt geloosd. Alle vasten delen groter dan 6mm worden gefilterd uit de inkomende stroom, zonder het overstortproces te verstoren. Het systeem kan worden aangepast aan locatie specifieke toepassingen.

 

                                                                                  Isometrische afbeelding van de screening
met schroefreinigingsapparaat

 

 

 

 

 

 

 

Het scherm wordt geïnstalleerd bij de overstortwand. Het bestaat uit een geperforeerde halve cirkel filterkorf, met gaten van een diameter van 6mm (optioneel 5,6 of 8 mm), een roterende schroeftransporteur en een rustzone voor de afvoer van het opgevangen zeefmateriaal. De roterende schroeftransporteur zorgt ervoor dat het water schoon wordt gehouden en dat het gezeefde water kan worden afgevoerd naar de overstort.

De screen wordt aangestuurd door een niveaumeting die vóór de overstort is geïnstalleerd. Als het waterpeil stijgt tot een kritiek overstortniveau, begint de schroeftransporteur te draaien. Deze houdt de gaten vrij van vuil en transporteert het zeefafval in axiale richting naar de afvoerzone.

 

Voordelen:

  • Ideale verwijdering van vaste stoffen door middel van tweedimensionale screening.
  • Afgescheiden vuillast wordt afgevoerd naar de RWZI.
  • Geen opbouw van vuillast door continue reiniging van het zeefoppervlak.
  • Efficiënte en continue automatische reiniging van zeefoppervlak.
  • Eenvoudige montage achteraf via bestaand mangat en op bestaande overloopstuwen.
  • Volautomatische werking door geïntegreerde regeling en bewaking van het waterpeil.
  • Robuuste roestvrijstalen constructie met minimaal onderhoud.
  • Zeefkorf maat DN 300 – 1000.
  • Capaciteit tot 10 m³ / sec.
  • Modulair systeem aangepast aan locatie specifieke toepassingen.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken