Duurzame ontwikkeling

Voor één van de meest duurzame gebouwen van Nederland levert ESEP Milieutechniek BV een losse pompinstallatie voor plaatsing in een bouwkundige put. Daarnaast heeft ESEP Milieutechniek BV een wervelventiel geleverd. Venco Campus is gelegen in Brainport regio Eindhoven en kenmerkt zich door innovatieve bedrijvigheid in de pluimveesector.

 

3 Duurzame ontwikkeling_1

 

 

Duurzaamheid?!?!

Het woord ‘duurzaam’ kan voor enige verwarring zorgen. Neem nou een duurzame batterij. Waar denkt u dan aan? Aan een batterij die goed is voor het milieu? Wellicht niet en denkt u aan een batterij die net iets langer mee gaat dan andere batterijen? Stel dat de zogenaamde duurzame batterijen echt langer mee gaan, betekent dit dan dat de materialen waarvan het product gemaakt is niet meer schadelijk zijn voor het milieu. In tegendeel: de zware metalen kwik en cadmium blijven een zware belasting voor het milieu.

 

De VN-commissie Brundtland defineerde al in 1987 duurzame ontwikkeling als ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Met andere woorden: er moet dus sprake zijn van een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen voor heden en toekomst.

 

ESEP Milieutechniek BV levert wél duurzame producten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en daarom grijpen we graag deze mogelijkheid aan om u hier iets meer over te vertellen. Neem nu de ESEP Wervelventielen. Deze uit RVS 316 vervaardigde debietbegrenzers limiteren waterstromen tot een voorafbepaalde hoeveelheid. Werkt zonder bewegende delen, volledig autonoom, en is met een onbeperkte onderhoudsvrije levensduur van meerdere decenia pas écht duurzaam!

 

Een ander voorbeeld is de ESEP KOMO olieafscheider en vetafscheider. Door onderandere de inwendige HDPE lining (houdt extreme chemicaliën binnen de put), een hoogwaardig rendement en de milieuvriendelijke en krachtige betonkwaliteit staan deze producten garant voor tientallen jaren effectief en betrouwbaar gebruik.

 

Ontdek meer van onze duurzame producten op onze website, waar veel informatie over specificaties, kwaliteit en installatievoorschriften van ons assortiment te raadplegen is.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken