Besparen op de ledigingkosten van uw olieafscheider? Het ESEP / Passfill systeem biedt de oplossing

PassfillkleinDoor toepassing van het ESEP / Passfill systeem voldoet u aan uw wettelijke onderhoudsverplichting, bespaart u aanzienlijk op uw ledigingkosten en verbetert u tevens de werking van uw olie/benzineafscheider.

 

Volgens de Europese norm voor olieafscheiders de NEN-EN 858 en de verwijzing daarnaar in het nieuwe activiteitenbesluit dient u als gebruiker van een olie/benzine afscheider:

• Uw olie/benzineafscheider 2 x per jaar te laten controleren
• Minimaal eens per 5 jaar laten ledigen of vaker indien nodig

 

U zult nu dus bij milieucontrole moeten kunnen aantonen dat u 2 x per jaar de afscheider heeft laten controleren terwijl in het verleden het periodiek ledigen van de afscheider voldoende was. Aangezien het alleen noodzakelijk is de afscheider te ledigen als de maximale opslagcapaciteit van slib en/of olie is bereikt is het uit kosten oogpunt natuurlijk niet zinvol deze 2 x per jaar te laten ledigen.

 

Daarom biedt ESEP Milieutechniek de mogelijkheid om uw afscheider periodiek te laten controleren en tevens te voorzien van het unieke ESEP / Passfill systeem.

 

Dit systeem mag zich verheugen in een steeds groeiende populariteit bij de gebruikers van olie/benzineafscheiders. ESEP / Passfill is een natuurlijk waterafstotend en olieabsorberend materiaal dat minerale en plantaardige oliën in korte tijd opneemt. Eenmaal geabsorbeerd in het ESEP / Passfill systeem wordt de verontreiniging niet meer afgestaan aan het milieu.

 

Dit ESEP / Passfill systeem zit in handzame filterzakken en wordt rechtstreeks in uw olie/benzineafscheider aangebracht alwaar het zijn werking zal doen.

 

De toepassing van dit systeem heeft als voordeel:

• Vergroting van uw olieopslagcapaciteit zeker bij calamiteiten
• Het verbeterd de werking van uw olie/benzineafscheider
• Door toepassing van dit systeem kunt u het ledigen van de afscheider “uitstellen” en toch aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

 

Door toepassing van dit systeem vangt u twee vliegen in 1 klap: u heeft uw periodieke controle goed geregeld en tevens de werking en veiligheid van uw afscheider vergroot.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

 

 

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken